Κέντρο Κοινότητας

 kk

 

 


Γενικά

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σουφλίου είναι μια νέα κοινωνική δομή με περιοχή παρέμβασης όλη την επικράτεια του Δήμου Σουφλίου και λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΚΥΑ υπ’ αρίθμ. Δ23/ΟΙΚ.14435-1135/29-3-2016. Στόχος του είναι να αποτελέσει το τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου. Για την επίτευξη των στόχων του θα διασυνδεθεί και θα δικτυωθεί με όλους τους φορείς και τις δομές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του δήμου, αλλά και σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο μέσω του πληροφοριακού συστήματος. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σουφλίου θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να επιτευχθεί μια συνολική προσέγγιση του κάθε ωφελούμενου ξεχωριστά, μέσω παραπομπών με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους και με απώτερο στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σουφλίου στελεχώνεται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και ένα διοικητικό υπάλληλο και λειτουργεί στη διεύθυνση Πάροδος Ερμού 2 (Πρώην Κ.Ε.Π) από τις 07:30 έως τις 15:30 (Ώρες κοινού 08:00- 15: 00).

Ωφελούμενοι είναι κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες:

Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών

  • Υποδέχεται, πληροφορεί και διασυνδέει τους πολίτες με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο,

  • Καταγράφει, διερευνεί, αξιολογεί και διαχειρίζεται τις κοινωνικές ανάγκες με έμφαση σε ειδικά προβλήματα / ανάγκες των ατόμων και καταγράφει αιτήματα πληθυσμού

  • Παρέχει υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας

  • Συνεργάζεται και παραπέμπει αιτήματα σε άλλες δομές καθώς και σε υπηρεσίες απασχόλησης, που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του

  • Διασυνδέει τους πολίτες με τους φορείς και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για παροχές και υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας.

Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

  • Παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», από τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης και την ορθή συμπλήρωσή της έως τις απαραίτητες οδηγίες για την προσκόμιση και παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

  • Υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών, το Κέντρο Κοινότητας υλοποιεί δράση συγκέντρωσης ρουχισμού, υποδημάτων και παιχνιδιών όπου οι κάτοικοι του δήμου δύνανται να συνεισφέρουν προσφέροντας τα παραπάνω είδη.

Οι κάτοικοι, επίσης, μπορούν να προμηθεύονται τα παραπάνω είδη για όλες τις ηλικίες. Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πάροδος Ερμού 2 (Πρώη Κ.Ε.Π)
Τ
ηλ. : 25540 24172
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.