Το Δημοτικό Σχολείο Τυχερού αναβαθμίζεται

Το Δημοτικό Σχολείο Τυχερού αναβαθμίζεται

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ                                          

Σουφλί, 26 Σεπτεμβρίου 2023                                       

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Το Δημοτικό Σχολείο Τυχερού αναβαθμίζεται.

Ξεκίνησαν οι εργασίες που αφορούν την αναβάθμιση (λειτουργική & ενεργειακή) των υποδομών του Δημοτικού Σχολείου στην πόλη του Τυχερού, καθώς ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και ο ανάδοχος του έργου « ΚΞ6 ΤΣΑΚΙΡΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ–ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ», υπέγραψαν τη σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 1.445.861,38 € με ΦΠΑ.

Μέσω της υλοποίησης των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, ο Δήμος Σουφλίου στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης για τους χρήστες του σχολείου, δηλαδή για τους μικρούς μας μαθητές και τους δασκάλους. Ταυτόχρονα, μέσω της λειτουργικής αναβάθμισης, ο Δήμος Σουφλίου στοχεύει στη βελτίωση της υγιεινής των χρηστών και στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και μετακίνησης των ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο βελτίωσης της υγιεινής των χρηστών των κτιρίων και κυρίως των μαθητών προβλέπεται:

  • η πλήρης ανακαίνιση των τουαλετών του σχολείου στο σύνολο των τουαλετών των μαθητών, των δασκάλων αλλά και της τουαλέτας ΑμεΑ.

Ακόμη η λειτουργική αναβάθμιση περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση ενός αναβατορίου ΑμεΑ πλατφόρμας με πρόσθετο ανακλινόμενο κάθισμα, το οποίο θα ενισχύσει την προσβασιμότητα ΑμεΑ στο νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου.

Οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης προσβλέπουν στην μείωση του κόστους λειτουργίας και παράλληλα στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των χρηστών.

Οι ενεργειακές παρεμβάσεις προβλέπουν:

  • Κατασκευής νέου συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης
  • Εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα κουφώματα αλουμινίου
  • Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας φωτιστικά LED χαμηλής θάμβωσης σε όλους τους χώρους των κτιρίων (158 τεμάχια σύνολο), σε συνδυασμό με αισθητήρες παρουσίας και κίνησης.
  • Εγκατάσταση αερόψυκτης αντλίας θερμότητας για θέρμανση/ψύξη χώρων
  • Φωτοβολταϊκό σύστημα ενεργειακού συμψηφισμού στις στέγες των κτιρίων ισχύος 41,6 kW και 16 kW για την κάλυψη του 98% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μετά την εφαρμογή των παρεμβάσεων στις Η/Μ εγκατάστασης.

 

We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.