Ανασκόπηση Πεπραγμένων 2022

 

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ                                                                                                                                                                                     

Σουφλί, 3 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ανασκόπηση Πεπραγμένων 2022

Έχοντας θέσει ήδη τους νέους στόχους για το 2023, ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος προβαίνει σε μία σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους, κρίνοντας ότι είναι σημαντικό οι πολίτες του Δήμου Σουφλίου να γνωρίζουν το έργο που επιτελεί η Δημοτική Αρχή, ώστε να μπορούν να σχηματίζουν την ακριβή εικόνα της πορείας του.
Η ανασκόπηση αυτή επικεντρώνεται κατά βάση σε πέντε τομείς: Τον τομέα των τεχνικών έργων, του Πολιτισμού, του Τουρισμού, των Επισκέψεων-Συναντήσεων, της Καθημερινότητας, αλλά και σε κάποιες σημαντικές επιτεύξεις, όπως η έναρξη της λειτουργίας των τριών νέων τμημάτων ΙΕΚ πρωτογενούς τομέα.
 
Ειδικότερα, ως βασικά σημεία αυτής της ανασκόπησης σημειώνονται τα ακόλουθα:
 
-Το 2022 εγκρίθηκαν για τον Δήμο Σουφλίου έργα προϋπολογισμού 31.353.195,26 ευρώ, ενώ προχώρησε η διαδικασία για αρκετά ακόμη έργα, προϋπολογισμού 11.090.490,43 ευρώ, μεταξύ των οποίων, η ολοκλήρωση του έργου οδοποιίας ΜΙΚΡΟ ΔΕΡΕΙΟ-ΡΟΥΣΣΑ-ΓΟΝΙΚΟ, συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων, και η δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά μελισσοκομικού πάρκου.
 
-Ακόμη, στον Τομέα του Πολιτισμού, καθιερώθηκε ο κύκλος δράσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ», το θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» δέχθηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από σαράντα άλλες εκδηλώσεις.
 
-Στον Τομέα του Τουρισμού κεφαλαιοποιήθηκε η διάκριση ως Best Tourism Village με σημαντικές εξελίξεις προοπτικής στη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σουφλίου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και με αρκετές άλλες δράσεις.
 
-Επίσης, το 2022 ο Δήμος Σουφλίου κατέστη κόμβος επισκέψεων εξεχόντων προσώπων, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.
 
-Και δεν μπορούν παρά να μην σημειωθούν και οι προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.
 
Τέλος, η αναδρομή ολοκληρώνεται με τις ευχαριστίες του Δημάρχου, ο οποίος δεσμεύεται το έτος 2023 να είναι εξίσου δημιουργικό, με σκοπό την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης προόδου για τον Δήμο Σουφλίου.

 

 

We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.