Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας – LLM Care σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας – LLM Care σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

 

Ο Δήμος Σουφλίου στο πλαίσιο της μνημονιακής του συνεργασίας με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υλοποιεί στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Σουφλίου το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας – LLM Care.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας – Long Lasting Memories Care (LLM Care) αποτελεί ένα πιστοποιημένο προϊόν εξελιγμένης τεχνολογίας, το οποίο συνδυάζει τις πιο σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με τη σωματική δραστηριότητα μέσα από ένα διασκεδαστικό περιβάλλον. Ο συνδυασμός φυσικής και νοητικής άσκησης αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που παρατείνει το χρόνο της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης, επιδρώντας άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επωφελουμένων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Tο Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Υγείας LLM Care βασισμένο στα προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης (BrainHQ) και σωματικής άσκησης (wFitForAll) παρέχεται σε άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά κι άλλων ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.

Το BrainHQ αποτελεί ένα διαδικτυακό διαδραστικό περιβάλλον που περιλαμβάνει 29 ασκήσεις νοητικής εξάσκησης που εστιάζουν στην προσοχή, τη μνήμη, την ταχύτητα επεξεργασίας του εγκεφάλου, τις ανθρώπινες δεξιότητες, την πλοήγηση και την ευφυΐα κι έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στους ασθενείς με άνοια ή με κάποια άλλη εγκεφαλική διαταραχή, αλλά και σε υγιή άτομα. 

Το webFitForAll αποτελεί μια αποτελεσματική πλατφόρμα ασκήσεων, η οποία βασίζεται σε ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μύες, ενισχύουν την αερόβια ικανότητα, την ευλυγισία, την ισορροπία και έχουν αποδειχτεί ότι βοηθούν στη σωματική εξάσκηση και στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης των επωφελούμενων.

Οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου προγράμματος παρέχονται στα μέλη των ΚΑΠΗ κατόπιν ραντεβού και είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.        

Πληροφορίες: Ματζιάρας Μαρίνος 2554023535, Χαλβατζής Μιχάλης 2554042049

 

We use cookies
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.